Årets skidmode – säsongens trendigaste skidkläder 2013-2014

Årets skidsäsong 2013-2014 är i full gång och många har redan bokat in semestern i skidbacken. Men kanske saknar du fortfarande utrustning och några plagg för att resan skall bli fulländad.   Du hittar mängder av snygga skidkläder, av årets skidmode hos exempelvis  Blue Tomato, Hollywood och Boardstore. Ledord för skidkläder säsongen 2013-2014, är funktionalitet, färg, sportighet, ekologi och glans.

Funktionalitet

Ingen kan väl ha undgått att funktionalitet är högsta mode sedan en tid tillbaka. Det räcker att bege sig ut i löparspåret för att inse att det är funktionsmaterial som gäller. Se därför till att välja funktionella skidkläder, som värmer gott samtidigt som de tillåter kroppen att andas. En tillverkare som tillverkar skidkläder med extrema funktioner är Spyder.

Färgstark

I år gäller det obönhörligen att synas. I onlinebutikerna hittar du skidkläder i alla möjliga (och omöjliga färger). Det går lika bra med klassiskt svart eller vitt, som med lila, rött, grönt, blått, oranget eller gult.

Sportighet

Viktigast av allt är att du håller dig varm och torr i skidbacken, men nästan lika viktigt är att du ser ut som en riktig vintersportare. Sportighet är inne, se därför till att välja skidkläder av ett modernare snitt heller än retrostilen. För den som önskar sportiga skidjackor kan vi rekommendera Salomon, Peak Performance och The North Face, för att nämna några.

Ekologi

Det har länge talats om vikten av ekologiska kläder, men kanske är det först under 2012 som ekologiska skidkläder på allvar får fäste i vårt avlånga land. Den som är intresserad av ekologiska skidkläder rekommenderas att spana in varumärket Houdini som har ett långtgående miljötänk.  Houdini kan du köpa hos Snowandmotion och Outnet.

Glans

Det skall vara glans och flärd, redan för något år sedan startade trenden med glansiga ytterkläder och denna trend håller i sig ännu. Skidjackor med glansig yta ger ett fräscht intryck och passar lika bra till skidkläder för dam, herr och barnMountain Works, Norröna och Moutain Hardware har alla snygga glansiga dunjackor som kommer gör dig till kung eller drottning i skidbacken.

Den som önskar fler tips och förslag på skidkläder inför säsongen 2011-2012 rekommenderas att kolla in tidningen Expressens artikel snygg på glid.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: