Handla på kredit

Att köpa kläder på kredit är inte så ovanligt som många tror. Det behöver inte heller vara så fel att göra på detta vis, men det finns både bättre och sämre kreditmodeller, var därför smart och välj den form som kostar dig minst!

I första hand bör man alltid försöka att enbart handla med pengar som man faktiskt har på sitt konto, men ibland vet man med sig att nya pengar kommer att hamna på kontot vid månadsslutet och därför är det inget bekymmer att handla på kredit.

Den modell som vi förespråkar är att använda kreditkortet vid köp av exempelvis kläder och andra småsaker som går utanför budgetens ramar. Krediten på dessa kort, är nämligen ofta räntefri, så länge man betalar tillbaka den innan nästkommande månad.

Ett annat alternativ är att del-betala köpet medhjälp av exempelvis Klarna eller Resurs Bank.  Då kommer du dels att behöva betala en uppläggningsavgift, avi-avgift samt eventuella räntekostnader.

För den som har betalningsanmärkningar eller saknar arbete, kan ett lån från en kreditgivare som inte kräver kreditprövning komma att vara intressant. Du bör dock känna till att denna typ av lån kostar dig en hel del extra.

På det hela taget kan man säga att du i möjligast mån bör undvika att handla utan pengar på kontot, men om du tvunget måste använd kreditkort!

Leave a Comment

Previous post: